Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Maailma

Utelias mielesi taisi sittenkin päättää kuljettaa tassusi rajan yli nyt, kun siihen oli mahdollisuus. Mutta entä jos kuitenkin malttaisit vielä hetken tutkia paikkoja? Minä voin opastaa sinua ja kertoa kaiken Bliandalen maailmasta.

Jos olet innokas liittymään, suosittelen, että luet tämän osion huolella läpi. Täältä löytyy tärkeää tietoa, jota ilman sinun on hankalaa kirjoittaa hahmollasi tarinoita, jotka noudattavat Bliandalen ideaa ja juonta.

 

Tietoa

Bliandale on suuri laakso, kuvitteellisen erämaan keskellä kaukana ihmisistä. Laaksoa asuttavat eri eläimet, mutta karhut ovat sen kiistattomia hallitsijoita. Bliandale ei ole kuitenkaan täysin realistinen, sillä sinne on kätketty monia salaisuuksia. Karhuille on myöskin kehittynyt oma kulttuuri uskomuksineen ja sääntöineen sekä kuningaskuntien sisältämät arvoasemat.

Kuningaskunnat

Bliandale on jakautunut neljään alueseen, kuningaskuntaan ilmansuuntien mukaan. Pohjoinen on Pohjoisturkkien valtakunta, itää asuttavat Itähampaat, lännessä on Länsikynsien maa ja Eteläsydämet ovat valloittaneet etelän. Reviireistä ja itse kuningaskunnista ja niiden tavoista löydät lisää tietoa alempaa.

Kuningaskunnissa on tarkka arvojärjestys, jota tulee noudattaa. Jokainen ylimpiin arvoihin kuuluva karhu merkitään arvella tai useammalla esimerkiksi lapaan riippuen siitä, kuinka korkealla hän on.

Vaeltajat

Vaeltajat ovat kuolleita karhuja, jotka ovat eläessään eksyneet Bliandaleen ja kuolleet sinne. He eivät siis ole syntyneet laaksossa, vaan ovat tulleet sen ulkopuolelta. Tämän takia heidän henkensä ei ole sulautunut luontoon samalla tavalla kuin Bliandalessa syntyneet karhut. Poikkeuksena ovat kuitenkin ne karhut, jotka ovat ennen kuolemaansa asuneet ainakin jonkin aikaa Bliandalessa tietoisina laakson karhujen uskomuksista ja elintavoista.

Vaeltajia ei voi erottaa kunnolla tavallisista karhuista muuten, kuin silmien tyhjästä katseesta. Niissä ei ole myöskään pupillia ja ne ovat sumeat. Vaeltajat ovat vaipuneet ikään kuin horrokseen, minkä takia ne eivät voi puhua tai ajatella mitään. Syöminen on mahdollista, mutta ei välttämätöntä eikä kovin yleistä. Syömättömyydestä huolimatta vaeltajat eivät laihdu tai heikkene siitä,  minkälaisia olivat elämänsä viimeisinä päivinä. Ne pystyvät myös tekemään muita asioita tavallisen karhun tavoin. Esimerkiksi kävelemään. Vaikka vaeltajakarhut ovat kuolleita, niillä on jäljellä vielä hyvä haju- ja kuuloaisti. Vaeltajien käytös on yleensä sellaista, mikä kuvaa niiden luonnetta tai kuolemaa. Jotkut siis saattavat olla arvaamattomia tappajia ja toiset taas etsiä epätoivoisesti pakotietä pois laaksosta, jos karhu on eläessään eksynyt Bliandalen synkkiin metsiin.

On olemassa tapa jolla vaeltaja voi kuolla lopullisesti. Syöttämällä karhulle tiettyä kasvia, pakkaskehrää, lausuen samalla vanhan ja tärkeän runon, vaeltajan henki haihtuu pois. Henki antaa vapautuessaan jonkun hyvin harvinaisen lahjan, jota on todella vaikeaa saada mistään muualta. Kukaan ei kuitenkaan tiedä tarkalleen runon sanoja, sillä ne ovat muinaista, lähes unohdettua kieltä. Myös vapautukseen tarvittava kasvi kasvaa hyvin hankalassa paikassa, jonne ei ole todellakaan helppoa päästä. Vain harvat ylipäätään edes tietävät tästä kasvista tai edes koko vapautuksesta. On muutenkin hyvin epätodennäköistä ja harvinaista törmätä vaeltajiin. Ne ovat enimmäkseen eristäytyneet synkkiin korpiin ja upottaville soille.

Puhdasrotuiset

Jo aikojen alusta alkaen Bliandalessa karhut olivat välinpitämättömiä kumppaninsa lajin suhteen. Tällöin karhulaaksossa ei edes ollut montaakaan karhua, joten saman lajin edustajaa saattoi olla vaikeaa löytää. Monien mielestä tärkeintä oli luonne, ei turkin väri. Joskus myös kumppanin koko ratkaisi asian, eikä esimerkiksi mustakarhu voinut mitään harmaakarhulle. Se tarkoitti sitä, että jo toisessa sukupolvessa useat pennut olivat sekarotuisia. Näin ollen lähes kaikki Bliandalen nykyiset karhut omaavat suvussaan usean eri karhulajin verta ja perimää.

On kuitenkin olemassa muutamia karhuja, jotka ovat kokonaan tai melkein kokonaan puhdasrotuisia. Esimerkiksi Pohjoisturkkien pakkasen puremilla jäillä asuvat jääkarhut pysyivät useimmiten omissa oloissaan, eikä sukuun sen takia sekoittunut muita lajeja. Näiden karhujen jälkeläisiä on kuitenkin hyvin vähän, ja suurin osa heistä asuu yhä esivanhempiensa mailla.

Puhdasrotuiset karhut ovat kunnioitettuja harvinaisuutensa takia. useat ajattelevatkin heidän olevan tähtien perintöä ja pitävän yhteyttä taivaiden karhuihin. Huhujen paikkaansa pitävyyden tietävät vain puhdasrotuiset itse.

Taivaiden karhut

Kun Bliandalessa elänyt karhu kuolee, sen henki matkaa ylös taivaalle. Taivaiden karhut nähdään tähtinä öisin. Henkikarhut voivat vierailla unissa kertomassa esimerkiksi vaarasta ennustuksilla. Ne voivat myös yöllä tulla maan päälle.

Taivaiden karhut ovat ulkonäöltään hieman läpikuultavia ja hohtavat vaaleaa valoa. Ympärillä saattaa tuikkia muutamia tähtiä. Muuten karhut ovat saman näköisiä kuin eläessään. Yleensä he ovat kuitenkin vahvoja ja terveitä, vaikka olisivat kuollessaan olleet heikkoja ja sairaita. Tähtikarhujen silmät hohtavat melko voimakkaasti omaa väriään ja niissä on pieniä tähtiä.

ympäristö | juonikarhut | hahmokauppa

©2019 Bliandale - suntuubi.com